Bramborový nákyp s kečupem

Brambory s mletým masem, rajčaty a kečupem zapečené se sýrem a sypané petrželkou.


4.85x
90 min

Postup přípravy

Brambory oloupeme a předvaříme v osolené vodě asi 12 minut. Pak je scedíme, necháme mírně vychladnout a nakrájíme asi na 1 cm silné plátky. Tvrdý sýr nakrájíme na kostičky.

Mleté maso za občasného míchání orestujeme na rozpáleném oleji. Přisypeme nadrobno nakrájenou cibulku i česnek a necháme je zesklovatět. Vmícháme kečup a necháme ho podusit.

Rajčata spaříme vřelou vodou, oloupeme a vydlabeme semínka. Dužinu nakrájíme na kostičky. Přidáme k mletému masu, osolíme, opepříme, přisypeme koření a na mírném ohni necháme asi 5 minut prohřát.

Zapékací formu vymažeme tukem a navrstvíme třetinu brambor, polovinu masa a třetinu sýru. Další vrstvou budou brambory, pak maso, sýr, brambory a zakončíme sýrem.

V předehřáté troubě zapékáme asi 40 minut na 180 °C. Petrželku nasekáme nadrobno a horký bramborový nákyp s kečupem na talíři hustě posypeme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborový nákyp s kečupem

Zpět na recept