Vaření.czReceptyBramborový nákyp s kečupem

Bramborový nákyp s kečupem

Brambory s mletým masem, rajčaty a kečupem zapečené se sýrem a sypané petrželkou.


4.85x
90 min

Ingredience

4 stroužkyčesnek
600 gbrambory
1 lžícemajoránka
1 kscibule
1 lžičkarozmarýn
2 lžíceolivový olej
500 gmleté maso
3 lžíceostrý kečup
400 gtvrdší rajče
4 balíčkyplátkový sýr (100g)

podle chuti

sůl
drcený pepř

na ozdobu

1 svazekkadeřavá petrželka

Postup přípravy

Brambory oloupeme a předvaříme v osolené vodě asi 12 minut. Pak je scedíme, necháme mírně vychladnout a nakrájíme asi na 1 cm silné plátky. Tvrdý sýr nakrájíme na kostičky. Mleté maso za občasného míchání orestujeme na rozpáleném oleji. Přisypeme nadrobno nakrájenou cibulku i česnek a necháme je zesklovatět. Vmícháme kečup a necháme ho podusit. Rajčata spaříme vřelou vodou, oloupeme a vydlabeme semínka. Dužinu nakrájíme na kostičky. Přidáme k mletému masu, osolíme, opepříme, přisypeme koření a na mírném ohni necháme asi 5 minut prohřát. Zapékací formu vymažeme tukem a navrstvíme třetinu brambor, polovinu masa a třetinu sýru. Další vrstvou budou brambory, pak maso, sýr, brambory a zakončíme sýrem. V předehřáté troubě zapékáme asi 40 minut na 180 °C. Petrželku nasekáme nadrobno a horký bramborový nákyp s kečupem na talíři hustě posypeme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bramborový nákyp s kečupem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena