Bramborové škubánky

Škubánky s mákem jsou jen jednou z variant, takže pokud máte chuť na slané, udělejte si škubánky s cibulí a slaninou. Recept je snadný.


3.0975x
45 min
1×

Ingredience

800 gbrambory
150 gpolohrubá mouka

podle chuti

cukr
sůl
mák

podle potřeby

máslo

Postup přípravy

Oloupané nakrájené brambory uvaříme téměř doměkka v osolené vodě. Vodu z nich pak slijeme do hrnce a odložíme. Brambory rozšťoucháme.

Obrácenou vařečkou do nich uděláme několik otvorů až ke dnu nádoby. Zasypeme je moukou, zalijeme asi polovinou horké vody z brambor, zakryjeme pokličkou a necháme na teplém místě asi 15 minut propařit. Přebytečnou vodu scedíme a brambory s moukou propracujeme dohladka.

Lžící namočenou v horkém másle vykrajujeme větší noky - škubánky.

Bramborové škubánky klademe na talíř, pokapeme rozehřátým máslem a posypeme mákem s cukrem. Bramborové škubánky ihned podáváme.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborové škubánky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.