Bramborové řízky s uzeninou

Z brambor se dá uvařit, usmažit nebo upéct snad opravdu všechno. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept.


2.9976x
60 min

Ingredience

2 ksvejce
500 gbrambory
3 ksšpekáček

podle chuti

sůl
mletý pepř
čerstvé bylinky

na obalení

100 gstrouhanka
1 šálekmléko
100 gmouka

podle potřeby

strouhanka
krupice
olej na smažení

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Aby byly brambory rovnoměrně uvařené, propíchneme větší kusy vidličkou. Vychladlé vařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Spojíme je vejci, osolíme a opepříme. Poté vmícháme na kostičky nakrájenou uzeninu, krupici, a je-li třeba, trochu strouhanky. Chceme-li mít placičky voňavé, přidáme do směsi bylinky.

Z hmoty vytváříme placičky, které obalujeme v mouce, mléku a strouhance. Bramborové řízky s uzeninou smažíme v rozehřátém oleji z obou stran dozlatova.

Bramborové řízky s uzeninou ihned podáváme. Doplníme je čerstvým salátem nebo bramborovou přílohou. Záleží na chuti.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborové řízky s uzeninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.