Bramborové knedlíky se strouhankou

Výborné bramborové knedlíky chutnají samotné s osmaženou cibulkou, ale poslouží i jako příloha k masu.


3.39x
60 min

Postup přípravy

Na pánvi rozpustíme máslo a osmahneme na něm strouhanku. Studené a oloupané brambory nastrouháme. Přidáme k nim mouku, krupici, osmahnutou strouhanku, sůl, vejce a vypracujeme těsto. Pokud příliš lepí, přidáme ještě mouku.

Pomoučněnýma rukama vytvarujeme menší kulaté knedlíky. Vaříme je 10 minut ve vroucí osolené vodě.

Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. Osmažíme ji na másle dozlatova.

Uvařené a scezené bramborové knedlíky roztrhneme a posypeme osmaženou cibulkou. Takto připravené chutnají nejlépe. Podávat je můžeme ale i s omáčkou, s upečeným masem a se zelím, nebo špenátem.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborové knedlíky se strouhankou

Zpět na recept