Bramborové knedlíky s pohankou a sýrem

Opětovně pokrm, který můžeme jíst i v pozdějších hodinách. Vhodný v období, kdy omezujeme přísun těžkých jídel.


3.361x
45 min

Postup přípravy

Hrnec naplníme vodou a uvaříme brambory ve slupce. Když jsou brambory měkké, slijeme vodu a po vychladnutí brambory oloupeme. Poté je protlačíme nebo nastrouháme. Cibuli si oloupeme a najemno nakrájíme. Petržel jemně nasekáme.
Přidáme k bramborům bylinkovou sůl, máslo, strouhanku, nakrájenou cibuli, vejce a petržel. Pak lehce vmícháme pohankovou mouku a pšeničnou mouku.
Uhněteme těsto.

Z těsta pak vytvarujeme 8 knedlíků, které vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme 13 minut.

Bramborové knedlíky z vody vyjmeme, vložíme na talíř, posypeme strouhaným sýrem a polijeme rozpuštěným máslem. Případně podáváme jako přílohu k zelenině.
user-icon

autor Jovi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborové knedlíky s pohankou a sýrem

Zpět na recept