Bramborové knedlíky s moravským vrabcem a špenátem

Recept na výborný nedělní oběd z vepřového masa podávaného s chutnými bramborovými knedlíky.


2.571x
90 min
2×

Postup přípravy

Bůček a maso nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Maso vložíme do pekáče, osolíme, opepříme, okmínujeme a promícháme s nakrájenou cibulí a česnekem a necháme během noci odležet.

Druhý den podlijeme trochou vody a pečeme při 180 °C asi hodinu doměkka a do zlatohněda.

Brambory si den předem uvaříme. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Nastrouhané brambory smícháme s vejcem, lžičkou soli a polohrubé mouky. Rukama pořádně propracujeme těsto, až se vše spojí a nelepí.

Z těsta vytvoříme 4 šišky a dáme je vařit do vroucí osolené vody. Domácí bramborové knedlíky vaříme 15 - 20 minut.

Špenát nerozmrazujeme. Necháme ho na mírném ohni za stálého míchání rozpustit v hrnci. Přidáme 2 stroužky česneku utřeného se solí. V mléce rozkvedláme mouku, vmícháme do špenátu a 2 minuty povaříme. Můžeme i opepřit.

Snadné domácí bramborové knedlíky s moravským vrabcem a špenátem podáváme jako chutný hlavní chod.
user-icon

autor Lenuše


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborové knedlíky s moravským vrabcem a špenátem

Zpět na recept