Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Bramborové knedlíky plněné opečeným uzeným masem a cibulkou.


4.4109x
45 min
15×

Postup přípravy

Brambory uvaříme den předem ve slupce. Uzené maso bude chutnější, pokud ho necháme předem aspoň hodinu provařit, ale nemusíme.

Uzené maso nakrájíme na malé kostišky, cibuli (i červenou) nadrobno a spolu orestujeme na rozpáleném oleji. Necháme vystydnout.

Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme k nim strouhanku, mouku, krupici, sůl a v misce rozšlehaná vejce. Vypracujeme nelepivé těsto.

Těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát asi 1cm silný a posypeme ho vychladlým osmaženým masem. Plát srolujeme, kraje zahneme a vytvoříme knedlík.

Knedlík vložíme do vařící osolené vody a za občasného otáčení ho vaříme asi 20 minut. Vyndáme, necháme trochu oschnout a nakrájíme na plátky.

Jako přílohu k plněným bramborovým knedlíkům podáváme třeba dušené zelí.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Zpět na recept