Bramborové knedlíky plněné opečenou sekanou

Jestli máte rádi změnu, vyzkoušejte recept na neobvykle plněné knedlíky.


3.298x
75 min

Postup přípravy

Brambory ve slupce je ideální si uvařit den předem. Druhý den je oloupeme a umeleme na masovém strojku. Do umleté bramborové hmoty vmícháme rozšlehané vejce, krupici, hrubou mouku, vše osolíme a zpracujeme do těsta.

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Sekanou nakrájíme na kostičky. Na lžíci oleje zesklovatíme cibuli, přidáme kostičky sekané a důkladně vše opečeme.

Z těsta vyválíme plát, který rozkrájíme na čtverečky. Ty pak plníme opečenou sekanou, důkladně zabalíme, vytvarujeme do knedlíků a vkládáme do osolené vařící vody. Zavařujeme 10 až 12 minut.

Uvařené knedlíky ihned po vyndání propícháme a servírujeme s dušeným špenátem.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborové knedlíky plněné opečenou sekanou

Zpět na recept