Bramborové knedlíky plněné čerstvým špenátem

Výborné knedlíky, které chutnají i bez masa. Anglickou slaninou, nebo kouskem vepřového, ale rozhodně pokrm nezkazíte.


4.414x
90 min

Postup přípravy

Příprava špenátu na plnění knedlíků: Čerstvý špenát zbavíme kořínků, listy vypereme ve studené vodě a necháme okapat. Pak je zalijeme horkou slanou vodou, jen krátce podusíme a scedíme. Scezený nasekáme nadrobno.

Cibuli a česnek oloupeme, cibuli jemně nakrájíme, česnek utřeme se solí. Na másle osmažíme cibuli, tak aby byla zesklovatěla. Přisypeme asi lžíci hladké mouky a umícháme světlou jíšku.
Jíšku zředíme studeným mlékem a nalijeme ke špenátu. Přidáme česnek, žloutek a mícháme na mírném ohni, dokud špenát nezhoustne.(Množství mléka zvolíme podle množství špenátu, aby špenátová směs nebyla na plnění knedlíků příliš řídká.) Pokud se nám zdá být špenát řídký, můžeme přidat trochu strouhanky.

Příprava bramborového těsta: Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme,nebo umeleme. Přidáme krupici, hrubou mouku, vejce, sůl a vypracujeme tužší těsto. Těsto na pomoučněném vále rozválíme na plát asi půl centimetru vysoký a rozkrájíme ho na obdélníčky. Do každého dáme trochu špenátu. Obdélníky uzavřeme a vytvarujeme v oválné knedlíky.

Knedlíky vaříme ve vroucí slané vodě asi 10 minut. Scedíme a poléváme cibulkou, kterou jsme usmažili na másle.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborové knedlíky plněné čerstvým špenátem

Zpět na recept