Vaření.czReceptyBramborové karbanátky s petrželkou

Bramborové karbanátky s petrželkou

Recept na karbanátky z brambor, které nejlépe chutnají k podušené zelenině.


4.36x
60 min

Ingredience

2 ksvejce
800 gbrambory
20-30 mlmléko
1 kscibule
2 ksbílek
3 ksžemle
2 snítkyčerstvá petrželka

podle chuti

sůl
majoránka
mletý černý pepř

na obalení

strouhanka

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Brambory očistíme, nakrájíme na čtvrtky a v osolené vodě uvaříme doměkka. Uvařené brambory scedíme a prolisujeme. K bramborám přidáme v mléce namožené a vymačkané žemle, očištěnou a nadrobno nakrájenou cibuli osmaženou na oleji, rozemnutou majoránku, vejce, sůl a pepř. Přimícháme i nasekanou čerstvou petrželku. Zpracujeme v hmotu, ze které tvoříme ploché karbanátky. Bramborové karbanátky obalíme v rozšlehaných bílcích a prosáté strouhance. V pánvi rozpálíme větší množství oleje a bramborové karbanátky osmažíme po obou stranách dozlatova. Bramborové karbanátky s petrželkou podáváme s podušenou zeleninou. Jsou dobré teplé i studené.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bramborové karbanátky s petrželkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena