Vaření.czReceptyBramborové karbanátky s mletým masem

Bramborové karbanátky s mletým masem

Dobrá večeře s houskou a hořčicí. Bramborové karbanátky chutnaly hlavně mému dědečkovi.


4.425x
45 min
1×

Postup přípravy

Syrové brambory oloupeme, nastrouháme (jako na bramboráky) a slijeme z nich vodu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a rozetřeme. Na kostičky nakrájíme slaninu, zesklovatíme a osmahneme s nakrájenou cibulí. Do nastrouhaných brambor v míse přidáme cibuli se slaninou, mleté maso (maso můžeme použít buď syrové nebo i vařené), rozetřený česnek se solí, majoránku, pepř, vegetu, vejce a podle potřeby trochu mouky. Směs na bramborové karbanátky dobře propracujeme a chvíli necháme odpočinout. Pak děláme menší karbanátky, které obalíme v mouce, vajíčku a strouhance. V rozpáleném oleji je usmažíme. Bramborové karbanátky s mletým masem podáváme teplé s hořčicí a s bílým pečivem.
user-icon

autor konko

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bramborové karbanátky s mletým masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena