Bramborové karbanátky s mletým masem

Dobrá večeře s houskou a hořčicí. Bramborové karbanátky chutnaly hlavně mému dědečkovi.


4.425x
45 min
1×

Postup přípravy

Syrové brambory oloupeme, nastrouháme (jako na bramboráky) a slijeme z nich vodu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a rozetřeme.

Na kostičky nakrájíme slaninu, zesklovatíme a osmahneme s nakrájenou cibulí. Do nastrouhaných brambor v míse přidáme cibuli se slaninou, mleté maso (maso můžeme použít buď syrové nebo i vařené), rozetřený česnek se solí, majoránku, pepř, vegetu, vejce a podle potřeby trochu mouky. Směs na bramborové karbanátky dobře propracujeme a chvíli necháme odpočinout.

Pak děláme menší karbanátky, které obalíme v mouce, vajíčku a strouhance. V rozpáleném oleji je usmažíme.

Bramborové karbanátky s mletým masem podáváme teplé s hořčicí a s bílým pečivem.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborové karbanátky s mletým masem

Zpět na recept