Bramborové donuts nebo koblihy

Recept na nenáročné donutky nebo klasické koblihy z kynutého těsta.


4.69x
60 min

Postup přípravy

Z trošky vlažného mléka, rozdrobeného droždí a lžíce cukru si připravíme kvásek. Dobře vykartáčované brambory dáme vařit se slupkou. Uvařené brambory necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme najemno.

Do mísy prosejeme mouku, kterou promícháme se žloutky, nastrouhanými brambory, solí, nastrouhanou bio citronovou kůrou, zbytkem mléka, rozpuštěným máslem, rumem a připraveným kváskem. Uhněteme hustší těsto, které přikryté necháme asi hodinu kynout.

Vykynuté těsto vyválíme na pomoučněném vále a obrácenou sklenkou tvoříme kolečka. Ve středu kolečka tvoříme menší kolečko. Z těsta si připravíme i plněné koblihy, které naplníme třeba marmeládou. Plněné koblihy a donuts necháme ještě jednou na 20 minut kynout.

Bramborové donuts nebo koblihy pečeme v dostatečném množství oleje, aby v něm doslova plavaly. Smažíme dozlatova a ukládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.

Bramborové donuts nebo koblihy obalíme ve skořicovém nebo moučkovo-vanilkovém cukru a podáváme. U receptu nedoporučuji použít nové brambory.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborové donuts nebo koblihy

Zpět na recept