Bramborová polévka s uzeným

Recept na jednoduše připravenou bramborovou polévku s houbami a uzeným masem.


3.9133x
60 min

Postup přípravy

Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) a houby očistíme a nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek utřeme.

Bůček vložíme do studené vody a maso uvaříme doměkka. Maso odebereme a vývar přecedíme. Do vývaru vložíme nakrájenou zeleninu, pokrájené houby s brambory. Přidáme koření a vaříme do změknutí. Uvařené maso mezitím nakrájíme na kousky.

Zvlášť na tuku osmažíme nakrájenou cibuli. Zlatou cibuli zaprášíme moukou a jíškou zahustíme polévku. Těsně před dovařením do polévky přidáme pokrájené maso, utřený česnek a majoránku.

Bramborovou polévku s uzeným můžeme servírovat na stůl s krajícem chleba nebo pečivem.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborová polévka s uzeným

Zpět na recept