Vaření.czReceptyBramborová polévka s houbami

Bramborová polévka s houbami

Sytá polévka, kterou můžeme podávat s chlebem i jako večeři.


3.817x
75 min
1×

Ingredience

3 lžičkymajoránka
1 ksceler
3 ksmrkev
1 kspetržel
3 lžícekrupky
1 lžičkadrcený kmín
2 lhovězí vývar
3 kskvěták (růžičky)
5 ksbrambory
400 ghouby směs

těstíčko

3 stroužkyčesnek
1 kscibule
3 lžícesádlo
2 lžícehladká mouka

drobení

1 ksvejce

na ozdobu

1 svazečekpetrželka

Postup přípravy

Krupky namočíme na 15 minut do studeného vývaru. Pak přidáme očištěné houby nakrájené na větší kousky, koření a vaříme 20 minut. Přidáme omytou zeleninu nakrájenou na plátky, v žádném případě nevynecháme celer! Doplníme o přepůlené růžičky květáku a kostky oloupaných brambor. Vše 5 minut povaříme a pak zavaříme do polévky jíšku: Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli se třeným česnekem, přidáme mouku a mícháme, až jíška zrůžoví. Jíšku v polévce dobře promícháme a vaříme 20 minut. V misce rozmícháme vejce a přidáme ho do polévky. Až se vejce "srazí", máme uvařeno a podáváme posypané sekanou petrželkou. Jelikož použijeme vývar - nesolíme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bramborová polévka s houbami

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena