Vaření.czReceptyBramborová česnečka se smetanou

Bramborová česnečka se smetanou

Jednoduchý recept na jemnou a sytou polévku, kterou podáváme s topinkou nebo toustem jako samostatný chod.


2.482x
45 min

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme na stejné kousky, přelijeme vařící vodou, osolíme, okmínujeme a vaříme do měkka. Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a na másle zpěníme. Vmícháme mouku a uděláme světlou jíšku. Tu zalijeme vývarem z brambor, přidáme kostku bujonu a vaříme ještě 20 minut. Nyní vlijeme smetanu a přidáme usekanou pažitku. Necháme přejít varem. Do polévky vložíme uvařené brambory. Při podávání zdobíme zelenou petrželkou. Druhý den je polévka ještě chutnější a více krémovitá.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bramborová česnečka se smetanou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena