Vaření.czReceptyBramboráky s pohankovou moukou

Bramboráky s pohankovou moukou

Recept na tradiční české bramboráky. Je určen hlavně těm, kteří se potýkají s bezlepkovou dietou.


3.1180x
20 min

Ingredience

2-3 stroužkyčesnek
sůl
2 ksvejce
majoránka
vegeta
1 lžíceškrobová moučka
olej na smažení
750 gbrambor
mletý černý pepř
4-6 lžiccelozrnná pohanková mouka
3 lžícejogurt (smetanový bílý)

Postup přípravy

Brambory oloupeme, omyjeme a osušíme. Čtvrtinu brambor nastrouháme najemno a zbytek nastrouháme nahrubo. Do brambor vmícháme vejce, pohankovou mouku, škrobovou moučku a jogurt. Česnek oloupeme a prolisujeme jej do těsta. Vše zamícháme a podle chuti opepříme, ochutíme vegetou a majoránkou. Podle potřeby těsto osolíme.

Na pánvi rozehřejeme olej a něm z obou stran smažíme vytvořené bramborákové tvary (tradiční velké placky, malé kolečka nebo obrázky pro děti).

Podáváme teplé nebo studené s čerstvou zeleninou. Jsou vhodnou přílohou k minutkovým jídlům.

Foto: Profimedia.cz

user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bramboráky s pohankovou moukou

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena