Bramboráky s pohankovou moukou

Recept na tradiční české bramboráky. Je určen hlavně těm, kteří se potýkají s bezlepkovou dietou.


3.1180x
20 min

Postup přípravy

Brambory oloupeme, omyjeme a osušíme. Čtvrtinu brambor nastrouháme najemno a zbytek nastrouháme nahrubo. Do brambor vmícháme vejce, pohankovou mouku, škrobovou moučku a jogurt. Česnek oloupeme a prolisujeme jej do těsta. Vše zamícháme a podle chuti opepříme, ochutíme vegetou a majoránkou. Podle potřeby těsto osolíme.



Na pánvi rozehřejeme olej a něm z obou stran smažíme vytvořené bramborákové tvary (tradiční velké placky, malé kolečka nebo obrázky pro děti).



Podáváme teplé nebo studené s čerstvou zeleninou. Jsou vhodnou přílohou k minutkovým jídlům.


Foto: Profimedia.cz

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramboráky s pohankovou moukou

Zpět na recept