Recept na tradiční české bramboráky. Je určen hlavně těm, kteří se potýkají s bezlepkovou dietou.
2-3 stroužky | česnek |
sůl | |
2 ks | vejce |
majoránka | |
vegeta | |
1 lžíce | škorobová moučka |
olej na smažení | |
750 g | brambor |
mletý černý pepř | |
4-6 lžic | celozrnná pohanková mouka |
3 lžíce | bílý jogurt |
Brambory oloupeme, omyjeme a osušíme. Čtvrtinu brambor nastrouháme najemno a zbytek nastrouháme nahrubo. Do brambor vmícháme vejce, pohankovou mouku, škrobovou moučku a jogurt. Česnek oloupeme a prolisujeme jej do těsta. Vše zamícháme a podle chuti opepříme, ochutíme vegetou a majoránkou. Podle potřeby těsto osolíme.
Na pánvi rozehřejeme olej a něm z obou stran smažíme vytvořené bramborákové tvary (tradiční velké placky, malé kolečka nebo obrázky pro děti).
Podáváme teplé nebo studené s čerstvou zeleninou. Jsou vhodnou přílohou k minutkovým jídlům.
Foto: Profimedia.cz
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena