Bramboráky s houbami - vošouchy

Vošouch je klasický bramborák, vylepšený houbami. Vyzkoušejte tento výborný recept.


4.040x
75 min
2×

Postup přípravy

Houby podusíme asi 3 minuty v malém množství osolené vody a scedíme. Hub můžeme dát do těsta i více. Záleží na velikosti misky. Lze samozřejmě použít i houby sušené, které předem namočíme. 

Brambory a česnek oloupeme, brambory na jemném struhadle nastrouháme. Mléko uvaříme. Vodu z brambor slijeme a brambory spaříme horkým mlékem, promícháme. Brambory pak nezčernají. Přidáme vejce, koření podle chuti, ke směsi prolisujeme česnek. Přidáme scezené houby a postupně ke směsi sypeme polohrubou mouku a promícháváme. Mouky nasypeme tolik, aby bramborovou směs zahustila, přitom těsto zůstalo poměrně řídké.

Na pánvi s rozehřátým olejem pak postupně smažíme bramboráky z obou stran. Těsto roztíráme na pánvi lžící. Můžeme dělat bramboráky velikosti pánve, nebo jen malé bramboráčky asi ze 2 lžic těsta. Ty se vejdou na pánev tři až čtyři.

Bramboráky "vošouchy“ podáváme teplé.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramboráky s houbami - vošouchy

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká