Bramboráky s anglickou slaninou

Výborný česnekový bramborák obohacený o anglickou slaninu.


4.697x
0
19×

Ingredience

1 paličkačesnek
1 lžícesůl
3 ksvejce
1-2 lžícestrouhanka
1 kgbrambory
4-5 lžicmléko
2 lžícemajoránka
1-2 lžícehladká mouka
1 lžičkamletý bílý pepř
200 ganglická slanina vcelku

na ozdobu

15-20 plátkůanglická slanina

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nastrouháme, polovinu najemno a polovinu na hrubém struhadle. Necháme 5 minut odstát a pak slijeme vodu. Česnek oloupeme a najemno nastrouháme. Slaninu nakrájíme na kostičky nebo nudličky.

Brambory ochutíme solí, přidáme majoránku i česnek a promícháme. Kdo má rád, přidá i pepř. Přidáme vejce a podle potřeby mouku (prosátou strouhanku) i mléko, aby těsto nebylo příliš tuhé a šlo nabírat naběračkou. Jako poslední přimícháme do těsta anglickou slaninu.

Rozpálíme tuk (olej) a malou naběračkou nabereme těsto, které rozetřeme na pánev a doprostřed vmáčkneme plátek anglické slaniny. Bramboráky s anglickou slaninou smažíme dozlatova z každé strany asi 3 minuty.

Hotové bramboráky kladu na papírovou utěrky, aby "okapal" přebytečný olej.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramboráky s anglickou slaninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.