Bramboráky po indicku

Bramboráky, jak je neznáte.


4.717x
45 min

Postup přípravy

Předehřejeme troubu na 200 °C.

Brambory oloupeme, nastrouháme a osolíme. Z brambor vymačkáme co nejvíc tekutiny a poté je vsypeme do mísy. Kari chvilku nasucho opražíme na pánvi (pro zvýraznění vůně), přidáme k bramborám a promícháme. Cibulku očistíme a nasekáme.

Ve velké mělké pánvi, která se dá vložit do trouby (nebo v pekáčku), rozpálíme dvě lžíce oleje a rozestřeme na něj bramborové těsto.
Jakmile se placka zespoda opeče (po 4 - 5 minutách), obratíme ji neosmaženou stranou dolů.

Naběračkou vytvoříme v placce čtyři důlky a do každého vyklepneme vejce. Pánev vložíme do horké trouby a zapékáme asi 5 minut, aby byla vejce tak akorát.

Bramboráky po indicku podáváme okamžitě.
user-icon

autor Kitty


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramboráky po indicku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Indická