Jednoduché, lehké a božské. K jakékoliv příležitosti.
Připravíme si vodní lázeň - asi do čtvrt hrnce napustíme vodu a dáme na plotnu. Mezitím si do kovové nebo skleněné misky (která akorát sedne na hrnec) rozklepneme bílky a cukr a můžeme posadit na hrnec. Ihned začneme bílky na vodní lázni šlehat, dokud nebude sníh krásně hladký a hustý. Misku odendáme z hrnce a ještě chvilku šleháme, aby nám sníh vystydl. Pak už plníme cukrářský sáček a tvoříme na plech vyložený pečícím papírem pusinky. Sněhové pusinky pečeme (spíše sušíme) ve vyhřáté troubě 15 minut na 100 °C a poté stáhneme stupně na 50 °C a sušíme dalších 20 minut. Dodatek: Cukru dáváme podle toho, jak moc máme rádi sladké. Ale 2 lžíce na jeden bílek je takové minimum. Já osobně dávám 3 lžíce na jeden bílek.
Recept na vánoční kokosky krok za krokem
Pečení vánočního cukroví je v plném proudu. Dnes si krok za krokem připravíme oblíbené kokosky, které jsou velmi lehké na přípravu.
Sněhové bezé - korpus i poleva
Ať už připravujeme sněhové pusinky, korpus nebo polevu, vždy budeme potřebovat dvě základní ingredience - bílky a cukr.
autor masvir
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena