Recept na jablečný štrúdl, který se u nás dědí z generace na generaci.
Hodnocení
4.2
/ 5 (5x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Náplň
Cukr
Strouhanka
Jablko
Skořice mletá
Těsto
Sůl1 špetka
Voda2 dl
Hladká mouka 400 g
Tuk na pečení1 ks
Postup přípravy
Smícháme hladkou mouku, tuk na pečení, vodu a špetku soli.
Těsto zpracujeme a necháme 15 minut odpočinout. Těsto rozdělíme na 4 - 6 dílků podle velikosti štrúdlu.
Těsto rozválíme na tenkou placku, posypeme oloupanými a nastrouhanými jablky, potom posypeme cukrem, mletou skořicí či skořicovým cukrem, strouhankou a zabalíme.
Štrúdl pečeme v troubě při 180 °C dozlatova. Boženčin štrúdl podáváme jako výborný moučník s kávou nebo čajem.