Bosenské karbanátky

Velmi chutné karbanátky z mletého masa a rýže původem z Bosny a Hercegoviny.


3.0855x
45 min

Postup přípravy

Propláchneme rýži, vysypeme ji ze sáčků a zalijeme stejným množstvím masového vývaru. Vaříme tak dlouho dokud se vývar do rýže nevsákne.


Maso (mleté jehněčí, nebo telecí) nakrájíme na malé kousky a společně s cibulí semeleme tak, aby se směs spojila. Směs pak osolíme a opepříme. Uvaříme mrkev a nasekáme ji na kousky. Pak přidáme ji k masu společně s rýží uvařenou ve vývaru. Vše řádně promícháme. Měla by nám vzniknout tuhá hmota.


Z těsta pak tvoříme kuličky, které vždy zploštíme, pomoučíme, omočíme v rozšlehaném vejci a obalíme ve strouhance. Takto připravené karbanátky smažíme na rozpáleném tuku.


Podáváme s bramborami.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bosenské karbanátky

Zpět na recept