Bosáky

Do těchto knedlíčků ze syrových brambor můžeme také přidat trochu osmažené slaniny, budou vynikající!


3.0839x
35 min

Postup přípravy

Brambory nastrouháme na jemném struhadle, vymačkáme z nich všechnu vodu a necháme ještě chvíli odkapat. Přidáme vejce, sůl, smetanu, mouku a krupici a vypracujeme těsto, ze kterého tvarujeme malé knedlíčky a zaváříme je ve vroucí vodě. Vaříme je tak 6-10 minut, uvařené je promícháme v míse s máslem nebo trochou oleje. Podáváme jako přílohu ke kysanému zelí, špenátu nebo jiné zelenině.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bosáky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena