Borůvkový krém

Základem krému je smetanový pudink, vyšlehaná smetana a šťáva ze zavařených borůvek.


4.48x
30 min

Postup přípravy

Smetanu vyšleháme. Můžeme použít i ztužovač, ale není až tak nutný.

Na pudink použijeme smetanový pudinkový prášek, který rozmícháme v trošce mléka. Zbylé mléko ohřejeme, osladíme vanilkovým cukrem a přimícháme mléčný pudinkový prášek. Za stálého míchání uvaříme hustý pudink. Ke konci vaření necháme rozpustit i plátek másla.

Z borůvek slijeme šťávu, část přimícháme k ještě teplému pudinku, stále mícháme, aby se nám nevytvořil škraloup. Polovinu kompotovaných borůvek rozmixujeme a přidáme společně se šlehačkou k postupně chladícímu se pudinku. Ostatní borůvky přimícháme celé.

Borůvkový krém servírujeme v mističkách jako sladký dezert. Zdobíme kuličkami čerstvých borůvek a snítkou máty.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Borůvkový krém

Zpět na recept