Borůvkový cheesecake

Snadný recept na lahodný cheesecake s borůvkami.


4.249x
60 min
1×

Ingredience

náplň 1

1 špetkasůl
3 ksvejce
120 gcukr moučka
250 gricotta

těsto

80 gmáslo
200 gmáslové sušenky

náplň 2

2 ksvanilkový cukr
400 gzakysaná smetana

poleva

1 skleniceborůvkový kompot

Postup přípravy

Máslové sušenky (nebo červené BeBe) vložíme do pytlíku a rozdrtíme - válečkem, paličkou na maso, můžeme i rozmixovat. Máslo rozpustíme a smícháme ho se sušenkovými drobky. Do vymazané nebo pečícím papírem vyložené dortové formy natlačíme sušenkovou směs a dáme ztuhnout.

Ricottu (případně Lučinu) smícháme s vejci, které jsme ušlehali s cukrem do světlé pěny, a přidáme špetku soli. Rovnoměrně dáme na sušenkový základ a vložíme do trouby, která je rozehřátá na 190 °C. Pečeme 25 minut.

Mezitím smícháme zakysanou smetanu s cukrem a navrstvíme na koláč, vrátíme do trouby, jejíž teplotu jsme zvýšili na 200 °C, pečeme dalších 5 minut.

Odkapanou borůvkovou zavařeninu (nebo čerstvé borůvky) rovnoměrně položíme na vychladlý koláč. Borůvkový cheesecake necháme přes celou noc odležet v lednici.

Borůvkový cheesecake stačí další den jen naporcovat a podávat. V létě tento dezert velmi příjemně osvěží.
user-icon

autor Markétka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Borůvkový cheesecake

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena