Vaření.czReceptyBorůvková bublanina z rohlíků

Borůvková bublanina z rohlíků

Výborná a jednoduchá bublanina.


3.911x
45 min

Postup přípravy

Rohlíky nakrájíme na plátky, zalijeme mlékem a necháme rozmočit. Poté rohlíky rozmačkáme (např. šťouchadlem na bramborovou kaši). K rohlíkům přidáme vejce, mouku, cukr krupici i vanilkový, špetku soli a důkladně zamícháme. Pekáč vymažeme, vysypeme moukou a nalijeme do něj hladké těsto. Nakonec přidáme ovoce. Vynikající jsou borůvky, jahody, meruňky nebo třešně. Pokud použijeme jablka, tak je vhodné posypat moučník skořicí. V případě, že použijeme kyselejší ovoce (rybíz, višně), tak posypeme vanilkovým cukrem. Bublaninu vložíme na 25 minut do trouby a pečeme při 180 °C dozlatova. Borůvkovou bublaninu z rohlíků podáváme jako teplý moučník, posypaný moučkovým cukrem.
user-icon

autor Agimar

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Borůvková bublanina z rohlíků

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena