Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Máslo s cukrem utřeme do pěny. Postupně vmícháme žloutky jeden po druhém. Z bílků ušleháme tuhý sníh a spolu s mletými ořechy je vmícháme do utřené směsi.
Dortovou formu vypláchneme vodou a vysypeme moučkovým cukrem. Formu poklademe třetinou piškotů a pokapeme je rumem, nebo piškoty v rumu už rovnou namáčíme. Lehce je potřeme zavařeninou, kterou si vybereme. Na ni navršíme polovinu našeho krému s ořechy. Tento postup opakujeme. Když vypotřebujeme druhou půlku krému, dobře ho rozetřeme a poklademe ho piškoty.
Dort Malakov je dobré zatížit a nechat ho do druhého dne v lednici, krásně se rozleží a všechny použité ingredience do sebe pustí svou vůni.
Ztuhlou bombu Malakov zdobíme šlehačkou nebo ovocem. Podáváme ji vychlazenou.