Bliny s kaviárem a zakysanou smetanou

Recept pro labužníky! Placičky z kynutého těsta můžeme upravit i na sladko, jak je v ruské kuchyni zvykem.


2.91080x
60 min

Ingredience

2 ksvejce
2 dlmléko
2 dlvoda
25 gdroždí
250 gpšeničná mouka

podle chuti

sůl
mletý pepř

podle potřeby

máslo
tuk

na ozdobu

1 kscitron
1 kskysaná smetana
1 sklenicečerný kaviár

Postup přípravy

Z poloviny mouky a droždí rozmíchaného ve vodě připravíme zákvas, který necháme na teplém místě kynout.

Po 2 hodinách zákvas mírně osolíme, přidáme zbytek mouky, žloutky a rozpuštěné a zchladlé máslo a zaděláme těsto. Těsto necháme 1 hodinu kynout. Pak těsto zalijeme horkým mlékem, propracujeme a necháme 90 minut odpočívat. Nakonec vmícháme sníh z bílků, lehce zamícháme a znovu 30 minut odpočinout.

Z takto připraveného těsta smažíme na másle nebo jiném tuku placičky.

Osmažené bliny zdobíme lžičkou zakysané smetany, černým kaviárem a kouskem citronu. Bliny s kaviárem a zakysanou smetanou ihned podáváme.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bliny s kaviárem a zakysanou smetanou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ruská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.