Litevské bliny

Bramborové placičky plněné masem a slaninou patří do litevské národní kuchyně.


4.428x
35 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo. Vepřové uvařené maso nebo zbytek pečeně jemně usekáme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky.

Maso promícháme se slaninou a půlkou nakrájené cibule. Z brambor , druhé poloviny nakrájené cibule, vajec a solamylu vymícháme tekuté těsto. Podle chuti osolíme a opepříme.

Do vyšší vrstvy rozpáleného oleje klademe pomocí lžíce těsto. Tvoříme placičky, které poklademe masovou směsí a opět přelijeme bramborovým těstem. Zvolna litevské bliny propékáme z obou stran dorůžova. Hotové bliny necháme okapat na papírovém ubrousku.

Litevské bliny podáváme horké se zakysanou smetanou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Litevské bliny

Zpět na recept