Blesková koprovka

Není nad rychlá a jednoduchá jídla. Tuto omáčku máte na stole za čtvrt hodiny. Můžeme do ní ohřát zbytky hovězího masa a jídlo je hotové.


3.2139x
15 min
4×

Postup přípravy

Kopr omyjeme, oklepeme a jemně usekáme. Vložíme jej do vroucí vody a asi 2 minuty povaříme. Kefír smícháme se smetanou a rozšleháme v něm hladkou mouku. Vše vlijeme do vody s koprem a mouku rozvaříme. Podle chuti osladíme a osolíme, kyselit již není potřeba. Bleskovou koprovku můžeme podávat s knedlíky, bramborem, zbytky hovězího masa. Do hotové omáčky rozpůlíme vejce uvařená natvrdo.

Koprová omáčka podle babičky

(doba přípravy 25 min)

Koprová

Videorecept: Koprovka nebo křenovka podle Anny

Mám tu pro vás jeden základ, ze kterého snadno vytvoříte obě varianty. No a to vše bez mouky!!

Videorecept:

user-icon

autor admin_hela

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Blesková koprovka

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena