250 ml | voda | |
1 svazeček | kopr | |
1 kelímek | kefír | |
2 lžíce | hladká mouka | |
1 kelímek | zakysaná smetana | |
podle chuti | ||
---|---|---|
cukr | ||
sůl |
Kopr omyjeme, oklepeme a jemně usekáme. Vložíme jej do vroucí vody a asi 2 minuty povaříme. Kefír smícháme se smetanou a rozšleháme v něm hladkou mouku. Vše vlijeme do vody s koprem a mouku rozvaříme. Podle chuti osladíme a osolíme, kyselit již není potřeba. Bleskovou koprovku můžeme podávat s knedlíky, bramborem, zbytky hovězího masa. Do hotové omáčky rozpůlíme vejce uvařená natvrdo.
(doba přípravy 25 min)
Videorecept: Koprovka nebo křenovka podle Anny
Mám tu pro vás jeden základ, ze kterého snadno vytvoříte obě varianty. No a to vše bez mouky!!
Autor:admin_hela
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena