Není nad rychlá a jednoduchá jídla. Tuto omáčku máte na stole za čtvrt hodiny. Můžeme do ní ohřát zbytky hovězího masa a jídlo je hotové.
250 ml | voda |
1 svazeček | kopr |
1 kelímek | kefír |
2 lžíce | hladká mouka |
1 kelímek | zakysaná smetana |
podle chuti | |
---|---|
cukr | |
sůl |
Kopr omyjeme, oklepeme a jemně usekáme. Vložíme jej do vroucí vody a asi 2 minuty povaříme. Kefír smícháme se smetanou a rozšleháme v něm hladkou mouku. Vše vlijeme do vody s koprem a mouku rozvaříme. Podle chuti osladíme a osolíme, kyselit již není potřeba. Bleskovou koprovku můžeme podávat s knedlíky, bramborem, zbytky hovězího masa. Do hotové omáčky rozpůlíme vejce uvařená natvrdo.
(doba přípravy 25 min)
Videorecept: Koprovka nebo křenovka podle Anny
Mám tu pro vás jeden základ, ze kterého snadno vytvoříte obě varianty. No a to vše bez mouky!!
autor admin_hela
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena