Biskupská bábovka

Bábovka nejen pro sváteční stůl.


3.070x
60 min

Postup přípravy

Citron důkladně omyjeme. Pak z něj nastrouháme kůru a vymačkáme veškerou šťávu. Mouku smícháme s kypřícím práškem a prosejeme.

Máslo s cukrem utřeme do pěny. Postupně přidáváme vejce, vanilkový cukr, šťávu a kůru z citronu a tvaroh. Nakonec pouze lehce vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, rozinky a kandované ovoce.

Pečeme v dobře vymaštěné a vysypané bábovkové formě na 180°C asi 40 minut.

Po vychladnutí potřeme čokoládovou polevou, kterou jsme si připravili tak, že jsme v kastrolu rozehřáli ztužený tuk a postupně v něm do hladka rozpustili čokoládu na vaření.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Biskupská bábovka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.