Biskupská bábovka

Bábovka nejen pro sváteční stůl.


3.070x
60 min

Ingredience

těsto

4 ksvejce
200 gmáslo
rozinky
1 kscitron
0.5 balíčkuprášek do pečiva
250 gtvaroh
200 gcukr krupice
1 balíčekvanilkový cukr
kandované ovoce

poleva

100 gčokoláda na vaření
80 gztužený pokrmový tuk

Postup přípravy

Citron důkladně omyjeme. Pak z něj nastrouháme kůru a vymačkáme veškerou šťávu. Mouku smícháme s kypřícím práškem a prosejeme. Máslo s cukrem utřeme do pěny. Postupně přidáváme vejce, vanilkový cukr, šťávu a kůru z citronu a tvaroh. Nakonec pouze lehce vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, rozinky a kandované ovoce. Pečeme v dobře vymaštěné a vysypané bábovkové formě na 180°C asi 40 minut. Po vychladnutí potřeme čokoládovou polevou, kterou jsme si připravili tak, že jsme v kastrolu rozehřáli ztužený tuk a postupně v něm do hladka rozpustili čokoládu na vaření.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Biskupská bábovka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena