Biskupská bábovka

Bábovka nejen pro sváteční stůl.


3.070x
60 min

Postup přípravy

Citron důkladně omyjeme. Pak z něj nastrouháme kůru a vymačkáme veškerou šťávu. Mouku smícháme s kypřícím práškem a prosejeme.

Máslo s cukrem utřeme do pěny. Postupně přidáváme vejce, vanilkový cukr, šťávu a kůru z citronu a tvaroh. Nakonec pouze lehce vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, rozinky a kandované ovoce.

Pečeme v dobře vymaštěné a vysypané bábovkové formě na 180°C asi 40 minut.

Po vychladnutí potřeme čokoládovou polevou, kterou jsme si připravili tak, že jsme v kastrolu rozehřáli ztužený tuk a postupně v něm do hladka rozpustili čokoládu na vaření.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Biskupská bábovka

Zpět na recept