Bílý chřest s máslovou omáčkou

Vynikající recept na slavnostní stůl.


2.9119x
30 min
1×

Ingredience

1 lžičkacukr
sůl
2 kgbílý chřest

omáčka

170 gmáslo
2-3 ksšalotka
1 snítkaestragon
150 mlbílé víno
1-2 lžičkyhladká mouka
citronová šťáva
250 mlzeleninový vývar
mletý černý pepř

na ozdobu

estragon

Postup přípravy

Chřest oloupeme a odkrojíme dřevnaté konce. Výhonky vložíme do dostatečného množství osolené vody s cukrem a přivedeme k varu.

Zatím si oloupeme šalotky a nasekáme je nadrobno. V kastrůlku rozehřejeme asi lžíci až 2 másla. Vsypeme cibuli a necháme ji zesklovatět. Zaprášíme moukou, promícháme a přikryjeme. Základ máslové omáčky necháme pár minut osmahnout. Pak odklopíme, podlijeme vývarem (můžeme použít i vývar z chřestu), bílým vínem a promícháme. Omáčku vaříme asi 20 minut na mírném ohni.

Estragon si opereme, osušíme. Estragon přidáme do máslové omáčky. Přidáme zbylé máslo, necháme prohřát a vše společně rozmixujeme. Pokud chceme, můžeme omáčku i propasírovat. Máslovou omáčku osolíme, opepříme a nakonec ochutíme šťávou z citronu.

Vařený bílý chřest naservírujeme na nahřáté talíře a přelijeme máslovou omáčkou. Bílý chřest s máslovou omáčkou podáváme s brambory a můžeme ozdobit snítkou.
user-icon

autor bigglesj


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bílý chřest s máslovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Francouzská
K příležitosti
Recepty na svatbu

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.