Bílofazolovka

Maďarský recept na fazolovou polévku s vepřovou klobásou je velice dobrý a také pikantní!


3.0940x
120 min

Postup přípravy

Fazole přes noc namočíme, druhý den uvaříme s bobkovými listy v 1,5 l nesolené vody doměkka. Cibulku lehce osmahneme, přisypeme mouku a umícháme světlou jíšku. Přisypeme papriku, zamícháme, zalijeme sběračkou horké vody z fazolí, promícháme a přidáme k fazolím. Osolíme, přidáme tenká kolečka klobásy, kterou můžete před tím trošku opéct a 20 minut povaříme. Nakonec zamícháme do odstavené polévky ocet a smetanu a už jen lehce prohřejeme.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bílofazolovka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Maďarská
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.