Maďarský recept na fazolovou polévku s vepřovou klobásou je velice dobrý a také pikantní!
Hodnocení
3.0
/ 5 (940x)
Doba přípravy
120 min
Ingredience
- -
olej
- -
sůl
1 ks
cibule
- -
hladká mouka
1 dl
kysaná smetana
- -
mletý pepř
- -
paprika mletá
200 g
bílé fazole
3 ks
bobkový list
100 g
vepřová klobása
Postup přípravy
Fazole přes noc namočíme, druhý den uvaříme s bobkovými listy v 1,5 l nesolené vody doměkka. Cibulku lehce osmahneme, přisypeme mouku a umícháme světlou jíšku. Přisypeme papriku, zamícháme, zalijeme sběračkou horké vody z fazolí, promícháme a přidáme k fazolím. Osolíme, přidáme tenká kolečka klobásy, kterou můžete před tím trošku opéct a 20 minut povaříme. Nakonec zamícháme do odstavené polévky ocet a smetanu a už jen lehce prohřejeme.