Bezový mošt

Bezový mošt je velmi zdravý, proto používáme spíše jako lék než jako nápoj.


4.748x

Postup přípravy

Zralé plody bezu umyjeme pod tekoucí vodou a odstraníme stopky. Plody rozmačkáme a necháme několik hodin stát, aby lépe pustily šťávu. Pak je prolisujeme a vylisovanou šťávu necháme stát, aby se usadil zákal. Čistou šťávu stočíme gumovou hadičkou nebo přecedíme přes plátno. Odměříme, přidáme vodu, cukr, kyselinu citronovou a necháme rozpustit. Připravenou šťávu naplníme do čistých umytých sklenic. Uzavřeme a vložíme do zavařovacího hrnce s dírkovanou vložkou. Bezový mošt sterilizujeme v páře asi 20 minut při 80 °C nebo 5 minut od bodu varu. Sklenice s bezovým moštem vybereme z hrnce, necháme vychladnout a uložíme na chladné, tmavé a suché místo.
user-icon

autor Ludvo

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bezový mošt

Zpět na recept
Druh jídla
Nápoje
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena