Bezlepkové těsto na pizzu

Recept na chutné bezlepkové těsto pro mnoho různých variant pizzy. Záleží jen naší chuti, jaký druh pizzy si uděláte dnes večer.


4.522x
60 min
2×

Postup přípravy

Z bezlepkové mouky, vajec, droždí, vody, cukru a soli vytvoříme vláčné těsto, které necháme na 10 minut odpočinout.

Těsto rozválíme na tenkou vrstvu a položíme na plech předem vysypaný bezlepkovou moukou.

Těsto si každý obkládá podle chuti, někteří mohou zvolit vegetariánskou variantu se sýry a zeleninou, jiní mohou pizzu obložit kuřecím masem. Vždy je základem rajčatová omáčka, kterou vytvoříme z rajčatového pyré a bylinek.

Pizzu pečeme prudce asi 6 minut v troubě při teplotě kolem 230 °C.

Bezlepkovou pizzu podáváme ihned po dopečení, tak chutná nejlépe.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bezlepkové těsto na pizzu

Zpět na recept