Bezlepkové lívanečky

Lívance jsou určeny hlavně pro ty, kteří mají bezlepkovou dietu. U nás je ale jedí všichni, i když nemají dietu.


4.618x
75 min
2×

Postup přípravy

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr, rozehřáté máslo, vejce, sůl a za stálého šlehání přidáme bezlepkovou mouku. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout asi 45 minut.

Vykynuté naléváme malou naběračkou do olejem vymazaného lívanečníku nebo na pánvičku a pečeme z obou stran. Upečené lívance mažeme povidly a ozdobíme trochou oslazeného tvarohu nebo šlehačkou.

Bezlepkové lívanečky podáváme jako výborný sladký pokrm při různých příležitostech.

user-icon

autor Bedřiška


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bezlepkové lívanečky

Zpět na recept