Mladé větší cukety omyjeme, odkrojíme konce a nastrouháme na hrubém struhadle. Cuketu prosolíme, já použila sůl česnekovou. Takto osolenou cuketu necháme vypotit a pustit přebytečnou vodu. Poté vodu důkladně vymačkáme.
K cuketě rozklepneme celá vejce, opepříme, přidáme majoránku, hrašku (bezlepková směs ze zdravé výživy určená k zahušťování) a promícháme. Hrašky přidáváme tolik, aby nám vznikla hustší směs, ze které na pánvi budeme moct tvořit placičky. Podle potřeby ještě dosolíme. Já placky ještě ráda dochucuji sušeným lahůdkovým droždím (1 - 2 lžíce).
V pánvi rozpálíme olej a pomocí lžíce tvoříme menší placky, které smažíme po obou stranách dozlatova. Upečené bezlepkové cuketové placky klademe na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.
Bezlepkové cuketové placky podáváme jako slanou chuťovku s nejrůznějšími omáčkami a dipy. Případně s bramborem jako hlavní chod.