Bezlepková ovocná bublanina

Recept na lahodný moučník s ovocem pro celiaky a cukrovkáře.


5.02x
60 min

Ingredience

těsto

3 ksvejce
150 mlolivový olej
200 mlvlažná voda
10 gkypřící prášek do pečiva bio
2 lžícesušené sójové mléko Zajíc
33 ksumělé sladidlo Stévia Guard
250 gbezlepková mouka Mantler
1 balíčekvanilkový cukr light

podle potřeby

ovoce

Postup přípravy

Nejprve oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme sníh. Žloutky smícháme s vanilkový cukrem light a rozdrcenými 33 tabletami sladidla Stévia, spolu vyšleháme do světlé pěny. Pak přiléváme olej, potom přidáme bezlepkovou mouku s bio práškem do pečiva a smíchanou vlažnou vodu se sójovým mlékem Zajíc. Vše důkladně prošleháme a nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh.

Těsto dáme do formy vyložené pečícím papírem. Těsto rovnoměrně rozetřeme a poklademe čerstvým ovocem, popřípadě odkapaným kompotovaným ovocem. Nejlépe chutnají meruňky, třešně apod. Pečeme v předehřáté troubě dole při 180 °C asi 15 minut. Každý peče podle vlastních zkušeností.

Bezlepkovou ovocnou bublaninu po vychladnutí rozkrájíme na kousky a podáváme. Je to velmi lehký moučník a dalo by se ho sníst neuvěřitelné množství. Přitom je nekalorický, nemusíme se bát zdravotních problémů a mít výčitky, že přibereme na váze.

Vanilkový cukr light obsahuje fruktózu a přírodní vanilku, kypřící prášek do pečiva BIO je bez fosfátů, bezlepková mouka Mantler je bez laktózy, náhrada sladidla je StévieGuard - v tabletách bez pachuti. Uvedené suroviny nakoupíte ve zdravé výživě a ve vybraných supermarketech.
user-icon

autor Marie


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bezlepková ovocná bublanina

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena