Bezlepková okurková omáčka

Přestože nepoužijeme klasickou mouku, můžeme si pochutnat na výborné okurkové omáčce.


3.810x
30 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Okurky pokrájíme na kostičky.

Na rozehřátém másle usmažíme na kolečka nakrájenou cibuli a cukr. Přidáme celý pepř, Jizerku a připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme hovězím vývarem. Omáčku povaříme.

Pak omáčku procedíme. Přidáme nakrájené okurky a ještě chvíli povaříme. Podle své chuti osolíme, osladíme nebo okyselíme, ale většinou není třeba kyselit, to obstarají okurky.

Bezlepkovou okurkovou omáčku podáváme třeba s rýží a hovězím masem.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bezlepková okurková omáčka

Zpět na recept