Bezlepková hrášková omáčka

Recept na omáčku ze zeleného hrášku bez mouky a mléka.


5.01x
30 min

Postup přípravy

Na recept si připravíme 1,5 balíčku mraženého hrášku. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a nasekáme.

Ve velkém hrnci rozpálíme olej a nejprve osmahneme cibulku. Poté vsypeme česnek a necháme jen krátce rozvonět. Vsypeme hrášek, orestujeme a zalijeme uvařeným vývarem z kostky (1,2 l). Já jej kupuju ve zdravé výživě. Přidáme trochu pepře, libeček a vaříme 10 - 15 minut do změknutí hrášku. Poté odebereme asi 2 menší naběračky hrášku a dáme stranou. Zbytek pečlivě rozmixujeme.

Rozmixovanou omáčku vlijeme zpátky do hrnce, vlijeme hrašku rozmíchanou v trošce vývaru a pořádně rozmícháme. Hráškovou omáčku necháme provařit 10 minut. Pokud chceme omáčku obzvlášť jemnou, ještě ji propasírujeme přes jemné sítko. Nakonec vmícháme odložené kuličky hrášku a podle potřeby dochutíme solí a jiným kořením.

Bezlepkovou hráškovou omáčku podáváme s vařeným bramborem.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bezlepková hrášková omáčka

Zpět na recept