Povaříme vodu s otrhanými bezinkami asi 20 minut.
Poté bezinky přecedíme. Do odvaru přidáme cukr a opět 20 minut povaříme. Přidáme vanilkový cukr a 3 minuty povaříme. Pak přidáme 2 lžíce umleté zrnkové kávy a vaříme další 2 minuty. Bezinkový likér necháme vychladnout.
Bezinky scedíme přes pláténko a přidáme rum. Bezinkový likér nalijeme do sklenic, uzavřeme a uložíme v chladu. Dělám dvojitou dávku, protože jinak do Vánoc nevydrží.
Pokud chcete zkusit trochu jinou chut tak nahradte bezinky Aronii ( černou jeřabinou ). Zrovna jsem ho dodelal a je to fakt mnamka.
Pavel
Upraveni surovin
Pokud chcete zkusit trochu jinou chut tak nahradte bezinky Aronii ( černou jeřabinou ). Zrovna jsem ho dodelal a je to fakt mnamka.
Franta
Bezinkový liguere trochu jinak
Dělám jej asi 5 let. S tou kávou mi to nějak moc nešmakovalo a tak jsem loni zkusil přidat ananasovou tresť, co mi zbyla ze zavařování dýní. Vážení, jak o to žena dříve neprojevovala zájem, tak najednou ze 12ti lahvý ve špajzu nezbyla za dva měsíce ani mrť. Ona na to chodila potajnu, jako kočka na mlíko a ucucávala, že do vánoc nezbylo nic. No alespoň je zdravá.
Takže doporučuji zkusit místo kávy nějakou tresť. S tou ananasovou to nemělo chybu!
merunkova.z
Bezinkový likér
Stočil jsem 4 litry.Nevařím celé bezinky.Vydličkou otrhám kuličky,rozdrtím a nechám je do večera ve sklepě vykvasit.Potom přes plínu vymačkám šťavu.Dál postupuju podle tady toho receptu.Jedinou chybu jsem udělal,že jsem tam dal instantní kávu místo kavy s logrem.Vymačkáním dostanu přesnou dávku šťavy.Jdu na bezinky znovu na další dávku.
merunkova.z
Bezinkový likér
Bezinky umeju,vydličkou otrhám kuličky,které rozdrtím a nechám ve sklepě kvasit.Šťávu vymačkám přes plínu.Další postup je popsaný tady někoulikrát.