Berlínská játra

Jednoduchý recept, jak dát játrům jinou chuť. Játra podávaná s restavanými kousky jablek a cibulí.


3.0229x
30 min
1×

Postup přípravy

Játra odblaníme, nakrájíme na asi 4 plátky, omyjeme a osušíme. Pokud máme čas, můžeme je na chvilku naložit do mléka. Sůl, pepř a mouku smícháme. Játra posypeme směsí soli, pepře a hladké mouky.


Jablko zbavíme jádřince a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kroužky.


Na pánvi rozehřejeme máslo a játra na něm po obou stranách osmažíme. Uložíme je do tepla. Na jiné pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a restujeme na něm cibuli. Vyjmeme ji, přilijeme zbytek oleje a něm podusíme jablka.



Játra podáváme s cibulí a jablečnými plátky. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Berlínská játra

Zpět na recept