Toto je recept na jednoduchého beránka s chutí a vůní pomeranče.
Hodnocení
4.6
/ 5 (69x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
5x
Ingredience
Ostatní
Vejce3 ks
Máslo80 g
Kypřicí prášek do pečiva1 lžíce
Cukr moučka100 g
Oranžát2 lžíce
Vanilkový cukr1 balíček
Polohrubá mouka180 g
Pomerančová kůra1 lžíce
Pomerančová šťáva1 lžíce
Na ozdobu
Bílá poleva2 balíčky
Rozpuštěná čokoláda
Postup přípravy
Žloutky oddělíme od bílků a společně s cukrem a máslem je šleháme elektrickým šlehačem 10 minut.
Přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, vanilkový cukr, pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu i oranžát a všechny suroviny promícháme.
Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.
Připravené těsto vlijeme do formy vymazané tukem. Dáme péct do trouby vyhřáté na 200°C. Po 15-ti minutách teplotu snížíme na 180°C a necháme ještě 30 minut péct - neotvíráme!
Po upečení necháme beránka ještě chvíli ve formě. Potom beránka opatrně vyklopíme.
Beránka polijeme kupovanou bílou polevo nebo připravíme vlastní cukrovou polevu. Očička uděláme z čokolády a nesmíme zapomenout na mašli.