Formu na chlebíček (menší 1l) vypláchneme vodou a vyložíme potravinářskou fólií.
Smetanu nalijeme do hrnečku, smícháme s vanilkovým cukrem a zahřejeme k varu. Odstavíme. Do směsi nalámeme kvalitnější bílou čokoládu a mícháme nad párou do rozpuštění.
Na dno formy rozložíme čokoládové ozdoby a přelijeme je opatrně, aby zůstaly na dně, vrstvičkou čokolády. Na čokoládu naskládáme sušenky, ale ne až ke krajům, aby se čokoláda spojila a zalijeme je horkým medem s rumem. Další přijde tenká vrstva čokolády, sušenky, med, až do spotřebování všech surovin. Poslední vrstvou bude bílá čokoláda, kterou uhladíme a chlebíček necháme vychladnout.
Poté formu uložíme do chladničky, nejlépe přes noc, odležet. Můžeme též uložit na hodinu do mrazničky. Pak chlebíček vyjmeme z formy, odstraníme fólii a ostrým nahřátým nožem krájíme jednotlivé dílky.