Vaření.czReceptyBavorské vdolky s povidly a šlehačkou

Bavorské vdolky s povidly a šlehačkou

Recept na výborné nadýchané vdolky s povidly a šlehačkou.


4.688x
60 min
8×

Ingredience

těsto

1 špetkasůl
2 ksvejce
4 lžícerum
250 mlmléko
30 gtuk
30 gdroždí
40 gcukr moučka
500 gpolohrubá mouka

na ozdobu

šlehačka ve spreji
švestková povidla

podle potřeby

slunečnicový olej

Postup přípravy

Z droždí, třetiny vlažného mléka, lžičky cukru a 2 lžic hladké mouky si připravíme kvásek. Zbylou mouku prosejeme se solí. K mouce přidáme cukr, vejce, rum, vykynutý kvásek a tuk. Vše smícháme a zlehka propracujeme. V míse vařečkou důkladně vypracujeme vláčné těsto, které necháme přikryté utěrkou na teplém místě přibližně 15 minut kynout. Pokud však dáme těsto k otevřené troubě, bude to znatelně rychlejší. Vykynuté těsto znovu propracujeme a vyklopíme na pomoučněný vál. Těsto rozválíme na plát silný přibližně 2 cm. Vykrajujeme z něj kolečka o průměru 6 cm. Například za pomoci sklenice. Vykrojená kolečka necháme ještě vykynout. Kolečka na vdolky roztáhneme a uděláme v nich malý důlek. Ve vyšší pánvi nebo kastrůlku rozpálíme olej a vdolky v nděm po obou stranách smažíme dozlatova. Osmažené bavorské vdolky vytáhneme a dáme je okapat na ubrousek. Vlažné bavorské vdolky potřeme povidly, ozdobíme šlehačkou nebo tvarohem a posypeme moučkovým cukrem. Bavorské vdolky s povidly a šlehačkou ihned podáváme.
user-icon

autor Peťula

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bavorské vdolky s povidly a šlehačkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena