Namočíme na 24 hodin rozinky, aby změkly. Hovězí maso si prošpikujeme slaninou. Zeleninu oškrábeme a nastrouháme.
Do 2,5 l vody dáme vařit nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a přidáme koření. Necháme asi tak 5 minut povařit. Do vychladlého vývaru se zeleninou dáme slaninou prošpikované maso a necháme 24 hodin uležet v chladu.
Poté dáme maso na pekáč spolu s vývarem a zeleninou, přidáme rozinky a za občasného podlévání pečeme maso doměkka. Asi tak 10 minut před dopečením přidáme červené víno. Až bude maso měkké, tak ho vyjmeme a do výpeku přidáme strouhaný perník a smetanu. Maso nakrájime na plátky.
Bavorskou svíčkovou podáváme s houskovými knedlíky a na plátky masa dáme po 1 lžičce brusinek.