Recept na chutně připravené batáty naplněné mletým masem, šunkou a sýrem.
Hodnocení
4.6
/ 5 (13x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Podle chuti
Česnek
Sůl
Mletý pepř
Podle potřeby
Olej
Máslo
Náplň
Šunka10 dkg
Cibule1 ks
Eidam20 dkg
Mleté maso1 balení
Řapíkatý celer3 lístky
Ostatní
Batáty2 ks
Postup přípravy
Batáty omyjeme a dáme je i se slupkou vařit do slané vody.
Batáty vaříme do poloměkka, poté je necháme vychladit.
Vychladlé batáty podélně rozkrojíme a prostředek z poloviny vydlabeme.
Připravíme si náplň z mletého masa. Do kastrolu dáme na olej zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku. Na osmaženou cibulku dáme mleté maso, osolíme a opepříme.
Přidáme na drobné kousky nakrájený řapíkatý celer a necháme podusit.
Pak přidáme na nudličky nakrájenou šunku a rozmačkaný česnek. Necháme ještě chvilku dusit. Směs odstavíme a necháme vychladnout.
Vychladlou masovou náplň smícháme s vydlabanou sladkou bramborou a nastrouhaným sýrem, trochu sýru si odložíme na závěrečné posypání.
Zapékací misku si vymažeme máslem a položíme do ní vedle sebe batáty, které naplníme připravenou masovou směsí.
Nahoru směs ještě posypeme zbylým strouhaným sýrem.
Batáty plněné mletým masem dáme zapéct do trouby na 200 °C a ihned po upečení podáváme.