Velmi rychlý a jednoduchý recept na úpravu batát, ktery dá vyniknout jejich originální chuti
Hodnocení
4.8
/ 5 (66x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
7x
Ingredience
Ostatní
Sůl1 lžička
Máslo5 dkg
Batáty2 ks
Postup přípravy
Batáty důkladně omyjeme a nakrájíme na asi 5 mm silné plátky.
Troubu rozehřejeme na 180 °C a na chvíli do ní dáme prázdný plech, který po zahřátí důkladně potřeme máslem.
Na máslo klademe těsně vedle sebe plátky batátů, lehce shora posolíme a vložíme na 2 minuty do trouby.
Plech poté vyndáme, již teplé plátky navrchu potřeme máslem a vložíme zpět do trouby.
Po asi 10 minutách pečení zvýšíme teplotu na 250 °C, troubu přepneme na režim grilování a pečeme zhruba dalších 5 - 10 minut do lehkého zhnědnutí plátků.
Batáty na másle podáváme samostatně jako chuťovku, můžeme je použít i jako přílohu například ke grilovanému masu.
No jsem už v pokročilem věku,ale dnes jsem dělala bataty poprvemchutnálo jak synovi tak manželovi,no pro mně je to sladké,příště to udělám jinak,rada zkouším recepty.
jozefína
bataty
No jsem už v pokročilem věku,ale dnes jsem dělala bataty poprvemchutnálo jak synovi tak manželovi,no pro mně je to sladké,příště to udělám jinak,rada zkouším recepty.
wiki (tecka) k
na másle s bylinkami
Zjednodušila jsem si to a plátky opražila na másle na plotně a přidala tymián a malinko rozmarýnu, rychlé, lehké jídlo a mě to velmi chutnalo. ;o)
Tomáš
nádhera
Většinou od takových receptů čekám , že se to jednou zkusí a jdeme dál, ale tohle je prostě nádhera!! Díky, je to vynikající!