Barilla Spaghetti s kaparami, tuňákem a mátou

Osvědčený recept na čerstvé a chutné těstoviny ze Sicílie.


5.03x
15 min

Postup přípravy

Kapary nejprve opláchněte pod studenou tekoucí vodou, aby se odstranila přebytečná sůl. Opláchnuté kapary nakrájejte spolu s mátou a konzervovaným tuňákem na kousky. Přidejte olivový olej a dochuťte čerstvě umletým pepřem. Vše dobře promíchejte.

Mezitím si ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte těstoviny podle návodu na obale. Jakmile jsou těstoviny uvařené, sceďte je a promíchejte s čerstvě připravenou omáčkou.

Barilla Spaghetti s kaparami, tuňákem a mátou ihned podávejte.

Historie pokrmu


Máta je aromatická rostlina původem z oblasti Středozemního moře, která je v současné době hojně rozšířená po celé Evropě, Asii i Africe. Intenzivní aroma této rostliny bylo již v dávných dobách velmi oblíbené a bylo považováno za neuvěřitelné afrodiziakum. Mohlo by se dokonce zdát, že římští vojáci měli zakázáno jíst mátu ze strachu, aby se nenechali rozptýlit od svých bojových povinností.

Tato víra se zakládá na legendě, která naznačuje, že máta vznikla z lásky a zrady. Podle legendy se bůh podsvětí Hádes zamiloval do krásné, smyslné a mladé nymfy Mynthy. Tento zamilovaný pár se potají stýkal a brzy se stali milenci. Jednoho dne však manželka Hádese Persephone zjistila, že ji Hádes zradil. Posedlá žárlivostí se rozhodla nymfě pomstít a proměnila ji v rostlinku máty - neplodící ovoce, ale plnou lásky a smyslnosti.

Barilla je č. 1 na těstoviny a omáčky v Itálii.
Pro více informací navštivte www.barilla.cz

user-icon

autor Barilla


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Barilla Spaghetti s kaparami, tuňákem a mátou

Zpět na recept