Tradiční recept na italskou specialitu z těstovin penne a konzervovaných rajčat.
Hodnocení
4.4
/ 5 (13x)
Doba přípravy
20 min
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Červené chilli papričky2 lžičky
Ostatní
Extra panenský olivový olej5 lžic
Konzervovaná loupaná rajčata1 plechovka
Strouhaný sýr Romano1/2 šálku
Nasekaná italská petrželka1 lžíce
Barilla Penne500 g
Nadrcený česnek2 stroužky
Postup přípravy
Velký hrnec osolené vody přiveďte k varu. Do velké pánve přidejte 3 polévkové lžíce olivového oleje, česnek a červenou chilli papriku. Na mírném ohni lehce zpěňte po dobu 1 - 2 minut, dokud česnek nezíská zlatou barvu a vše začne krásně vonět. Do pánve přidejte rajčata a přiveďte k varu; duste 5 minut. Osolte podle chuti. Pánev odstraňte z plamene.
Těstoviny uvařte podle návodu. Uvařené těstoviny sceďte a na stranu schovejte 3/4 šálku vody, ve které se těstoviny vařily. Uvařené těstoviny a 3/4 šálku vody vmíchejte do rajčatové omáčky, vše dobře zamíchejte tak, aby byly těstoviny omáčkou dobře pokryté. Vmíchejte zbývající olivový olej, sýr Romano a před podáváním dozdobte petrželkou.
Barilla je č. 1 na těstoviny a omáčky v Itálii. Pro více informací navštivte www.barilla.cz